RegisterHomeNewsForumsArticlesDownloadsSearchContact usChat
Already a member? Sign in.


Reply
Nvidia disables PhysX when ATI card is present
Old 3 October 2009, 22:08   #331
Member

Posts: 65
CPU: AMD Phenom II x6 1090T
GPU: ATi HD4770
M/B: GA-MA790FXT-UD5P
RAM: GeIL Value 8GB DDR3
PSU: Enermax MODU82+ 625W
Quote:
Originally Posted by Shroomalistic View Post
yeah it works with the new 191.03's and im pretty sure you need a monitor installed on the nvidia card too
As I said before: No because you can use the extended desktop option with an "imaginary" monitor that you can "create" by pressing "Detect" and use the "Try to connect anyway on: VGA" in the Windows Display settings.
ghost_zero5 is offline   Reply With Quote
Old 3 October 2009, 22:51   #332
Newbie

Posts: 1
CPU: Intel C2D e7200@3.33
GPU: Shap. ATi® 4850 512Mb
M/B: Asus® P5K SE/EPU
RAM: 8Gb DDR2
PSU: CoolerMaster 500w SPro
Thank you all you guys that are working on this project.
This give me hope. And proves that EVERYTHING IS POSSIBLE
I hopping too, that the ATi drivers get modded to support "native" PhysX, without having to buy a stupid nvidia card... i don't want to... they are cheaters!
Anyway, this i awesome!

Thank you!!!! And don't let the green win anymore!
KEEP IT UP!!!
MerolaC is offline   Reply With Quote
Old 4 October 2009, 01:15   #333
Newbie

Posts: 17
CPU: i7 920
GPU: Radeon 5970 + GTX 480
M/B: EVGA Classified X58
RAM: 6GB Corsair XMS3 CL7
PSU: Truepower Quattro 1200
Thank you GenL for making a great patch! Patch 1.01 lite x64 worked for me. Thanks you rock! It installed for me only in Windows Safe Mode.

Thanks also to Ghost for the extend display hint, I've got the PhysX enabled now!

And here are the results!

3dMark Vantage 4.1ghz i7 5870OC + 9600GSO:



Fluidmark PhysX bench:


Last edited by vjcsmoke; 4 October 2009 at 01:30..
vjcsmoke is offline   Reply With Quote
Old 4 October 2009, 01:46   #334
Site Staff

Posts: 12,441
CPU: Intel Core i7-965
GPU: GeForce GTX 560 Ti
M/B: Intel DX58SO
RAM: 6GB of A-DATA
PSU: X-Spice 630w
Weird... I don't see anything about "you must have an Nvidia card" in PPU minimum requirements.

Attached Thumbnails
Nvidia disables PhysX when ATI card is present-wtf.jpg  
Regeneration is offline   Reply With Quote
Old 4 October 2009, 03:17   #335
Dedicated Member
 

Posts: 110
CPU: X6 1055T @ 3,87Ghz
GPU: GTX760 2GB/OC + 560Ti
M/B: ASUS M5A99X EVO
RAM: 2x4GB G.Skill CL9@1600
PSU: OCZ Fatal1ty 750W Mod
Quote:
Originally Posted by Regeneration View Post
Weird... I don't see anything about "you must have an Nvidia card" in PPU minimum requirements.
jajajajaaaja!!!
Rents is offline   Reply With Quote
Old 4 October 2009, 05:02   #336
Newbie

Posts: 3
CPU: i7 @ 4GHz
GPU: 2 x 5870 CFX
M/B: P6T-D
RAM: 12GB
PSU: 1500W Toughpower
Hey GenL

I'll help if I can. I have some 5870's running in Win 7 64bit. I also have an Ageia PPU so if you want I would like to try any of your fixes that may enable this PPU to run in conjunction with my 5870's under Win 7.

I also have a spare nvidia GTX285 here as well but I don't realy want to have to run that as well as the dual 5870's in the one system if I can help it.

Would be glad to help out just let me know
lowdog is offline   Reply With Quote
Old 4 October 2009, 05:44   #337
Dedicated Member
 

Posts: 110
CPU: X6 1055T @ 3,87Ghz
GPU: GTX760 2GB/OC + 560Ti
M/B: ASUS M5A99X EVO
RAM: 2x4GB G.Skill CL9@1600
PSU: OCZ Fatal1ty 750W Mod
I get a 9800GT ECO instead of the 9600GT Green. Here are the specs:




My board cripples very bad the Nvidia card cause of the 4x penalty in the second PCIe. What is worst is that this 4x being 1.1 is kinda 2x really

So i did several test changing the VGAs, here're the results:

Batman Arkham Asylum
1920x1200 0xAA, 16xAF, PhysX High


9800GT alone:

Min= 15
Max= 46
Avg= 28


HD4850 4x + 9800GT 16x:

Min= 16
Max= 72
Avg= 41


HD4850 16x + 9800GT 4x:

Min= 21
Max= 81
Avg= 49


FluidMark scores:

9800GT alone


HD4850 4x + 9800GT 16x


HD4850 16x + 9800GT 4x


At least is better than the 9500GT DDR2, wich gives me about 2200 FLuidMarks

Last edited by Rents; 4 October 2009 at 05:46..
Rents is offline   Reply With Quote
Old 4 October 2009, 06:04   #338
Advanced Newbie

Posts: 47
CPU: Intel Q6600
GPU: Sapphire ATI HD4850
M/B: Foxconn P45A-S
RAM: Mushkin 2GB 1066MHz
PSU: PCP&C 610Watt
Send a message via AIM to Skyfallkavu Send a message via MSN to Skyfallkavu
Has anybody found a way to deal with the increased temps? My 4850 is hitting 100C and its killing me.
Skyfallkavu is offline   Reply With Quote
Old 4 October 2009, 10:00   #339
Newbie

Posts: 2
CPU: Intel Q9550
GPU: 4870x2 + 9600GT
M/B: MSI X48 Platinum
RAM: 8GB Corsair DDR3
PSU: Corsair HX1000
Thank you very much for the fix!

I (for some reason) couldn't boot in safe mode, so I found an alternative fix that might help others too:

1. Go to My Computer > Properties > Hardware > Device manager (or type "device manager" in start menu)
2. Disable your nvidia card
3. Start > Run... > Services.msc
4. Stop nVidia Display Driver Service
5. Apply patch
6. Start the nVidia display driver service
7. Enable your nvidia card

Quick and easy
jimanjr is offline   Reply With Quote
Old 4 October 2009, 14:10   #340
Newbie

Posts: 4
CPU: qx6800
GPU: 2x4870x2 And Agia card
M/B: P5e Flashed
RAM: 4gig
PSU: 1.2kw
Hi

I have 2 4870x2s and an agiea physics card,will this patch work on this system as the same on mine were agia always dont work since 3.8 driver

any help whould be appreciated

regards
Robert
robbo01247 is offline   Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts


Tags
amd, nvidia, physx, software






All times displayed in UTC
Powered by vBulletin from vBulletin Solutions, Inc.


User Agent   Copyright © 2014 NGOHQ.com - All Rights Reserved   Disclaimer